Waarom BoxZen?

”Bewegen doe je voor het brein”  Prof. Dr. E. Scherder

Tijdens het sporten worden er in de hersenen endorfine aangemaakt. Ook wel de natuurlijke ‘feel good drug’ genoemd. Deze ‘feel good drug’ zorgt voor een blij gevoel en een boost in het zelfvertrouwen. Daarnaast zorgt beweging voor het verbeteren van het humeur, verscherpt de focus en het geheugen.

In onze maatschappij moet er heel veel en wordt er nog maar weinig echt gevoeld. Daarom besteden wij veel aandacht aan het leren benoemen van gedachtes en gevoelens, waardoor de persoonlijke ontwikkeling groeit. Met BoxZen combineren we boksen met ‘zen zijn’. De zen kant bestaat uit yoga en coaching. Voor de boks kant is een samenwerking aangegaan met vaste boksers die het stukje kracht en discipline toevoegen aan BoxZen.

Waarom BoxZen?

We gaan op zoek naar het gevoel van uitputting, pushen en grenzen opzoeken. Maar ook naar voelen, bewustwording, vermoeidheid, grenzen bereiken en wilskracht. Tijdens de clinic leer je met deze gevoelens en gedachten om te gaan, dat doen we met de onderstaande elementen in de clinic en lessen.

Zen zijn

Mindfulness, meditatie en yoga maken je bewust van je gedachten en emoties. Ze leren je om daar objectief naar te kijken. Zonder jezelf te verliezen of te veroordelen.
Ademhaling is een groot onderdeel hiervan. Zit je ademhaling hoog, dan is de kans groot dat je anders op situaties en mensen reageert. Dit verandert wanneer je vanuit je onderbuik ademt. Een neutrale observatie van gedachten, gevoelens en juiste ademhaling is allemaal aan te leren.

Ademhalen doen we ook niet zomaar. Er zijn veel technieken en oefeningen die ervoor zorgen dat je lichaam vrij blijft van gif en afvalstoffen. Meditatie hoort daar ook bij (bewust worden door beheersing van je geest). Het helpt je om onder andere je eigen mogelijkheden te ontdekken en je geheugen te verbeteren.

Asana's

betekend in het Sanskrit zitten of een zithouding aannemen. Tegenwoordig wordt het woord voor alle houdingen gebruikt, ook staand en liggend. Asana’s bevorderen de bloedcirculatie en verbeteren de natuurlijke ademhaling.
Asana’s geven energie, kracht, concentratie en ontspanning aan lichaam en geest, innerlijke rust en zelfvertrouwen. Ze houden lichaam en geest gezond en sterk.

Flow reeksen (zonnegroet, aardegroet)

Asana’s volgen elkaar op tot één langzame, vloeiende reeks. Bijv. Zonnegroet of Aardegroet.

Ademhalingstechnieken

Verschillende manieren en technieken om je ademhaling te beheersen. Door dieper en langer uit te ademen, kom je sneller in een diepe ontspanning. Er zijn ongeveer 30 verschillende manieren om adem te halen.

Meditaties

Bewust worden door beheersing van je geest

Duo-oefeningen

In tweetallen verschillende duo-houdingen uitvoeren. Mentaal en fysiek contact maken met elkaar.

Bokstechnieken

Linkse en rechtse directe stoot
Hoek stoot ’ hook’
Opstoot ‘uppercut’

Sparren

In tweetallen de basisstoten in verschillende combinaties oefenen.

Houding

Juiste houding in boksen en yoga wordt je aangeleerd. Deze houding leer je te gebruiken in je dagelijks leven. Stevig staan, rug recht en schouders ontspannen.

KRACHT EN INSPANNING

Boksen

Lees over boksen
RUST EN CONCENTRATIE

Yoga

Lees over yoga

Boksen.

KRACHT EN INSPANNING

We gaan voor conditietraining waar lichaam én geest een oppepper van krijgen. Buiten het feit dat het heel leuk is om te doen, zijn er nog veel meer andere redenen om alleen of in groepsverband te gaan boksen.

Je brengt je lichaam en geest samen in beweging.

Je transformeert futloosheid in energie.

Je krijgt een sterker lichaam en meer rust in je hoofd.

Je krijgt meer plezier in bewegen!

Dat zijn allemaal positieve dingen waarmee boksen je kan helpen om je in het dagelijks leven fitter, gezonder en blijer te voelen!

Ik wil me inschrijven!

Vragen? Inschrijven? Informatiepakket?


Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.

Mahatma GandhiMaster of quotable expressions

Yoga.

RUST EN CONCENTRATIE

Hatha yoga is niet gericht op perfecte houdingen of om een strak lijf te krijgen. Er is geen goed of fout, jij voert de houding uit waar jij je fijn bij voelt.

Het is geen wedstrijd. Het gaat erom dat jij je eigen grenzen leert kennen. Ga er niet overheen, maar verleg ze.

Door het beoefenen van yoga, middels ademhalingstechnieken, meditatie en mindfulness bereik je rust, concentratie en balans in jezelf.

Ik wil me inschrijven!