Een mooie vraag die ik laatst kreeg ‘wat ben jij voor trainer?’

Waarop ik in gedachten zonk en mezelf afvroeg ‘wie ben ik als trainer?’

Vroeger had je de standaard trainer/coach in verschillende sporten, vandaag de dag heeft deze functie/rol veel meer lading en wordt in het dagelijks leven op zoveel manieren ingezet. Er wordt je geen kunstje meer geleerd wat je na moet doen. Wij als trainers en coaches leren je op verschillende gebieden van het leven, lessen en inzichten waar op ze van alles toepasbaar zijn.

Als trainer van BoxZen, geef ik niet alleen 1,5u les en denk daarna ‘klusje geklaard/ trucje geleerd’. Het gaat niet alleen om wat je letterlijk aan houdingen en oefeningen oppikt maar juist alles wat erbij komt kijken om die oefeningen uit te voeren. Het mentale deel, de struggels, het doorzettingsvermogen, pijn, grenzen opzoeken, maar ook vreugede, succeservaringen, grenzen verleggen.
Als trainer of coach ondersteun je bij het proces van de deelnemer, de fases die ze doormaken. Die fases houden niet op wanneer de training voorbij is, 1,5u later, nee ook na de training. Juist wanneer de deelnemers hebben kunnen laten bezinken wat ze hebben geoefend, de tijd hebben genomen om over de lessen na te denken en inzichten hebben gekregen. Ik ben coach geworden om deze momenten; de appjes, berichtjes of telefoontjes waarin ze mededelen dat ze begrijpen wat ik bedoelde of meer zijn durven gaan voelen waardoor ze er achter komen waarom ze bepaald gedrag laten zien.

Ik zeg altijd; ”je staat er niet alleen voor. Ik sta niet boven jou of achter jou maar naast jou. Jij doet het werk en ik leun wat achterover.” Aanwezig ben ik op verschillende manieren, via app, mail, in gesprekken of juist in stiltes. Er worden geen antwoorden in de mond gelegd. Daar leren we toch niks van dus krijgen de deelnemers de tijd om het zelf in te gaan zien door te ervaren what the F is going on.

Iedereen kent wel iemand in zijn leven waarbij je je op je gemak voelde, diepgaande en filosofische gesprekken voerde. Waarbij je wijze raad ontving, in je waarde werd gelaten en toch uitgedaagd. Elke fase van je leven kom je zo iemand tegen, net op het juiste moment zorgt diegene voor de input die je op dat moment nodig hebt. Soms is het een wiskundedocent, mentor, voetbalcoach, wildvreemde aan de bar, of je schoonheidsspecialiste.  Die mensen kun je ook als coach beschouwen. In ieder van ons zit dat het, de ander motiveren, complimenteren en uitdagen. We willen allemaal groeien, bewustwording of juist even stilstaan en bezinning.

Ik ben ervan overtuigd dat deze mensen op je pad komen wanneer het nodig is. Elke ontmoeting is niet voor niks. Kijk maar eens rond in jouw kringen, bij wie voel jij je op je gemak, geïnspireerd, gemotiveerd of neem je pas op de plaats en ben je samen stil?

Ik doe dat regelmatig omdat mijn leven enorm snel veranderd en ik zoveel mooie mensen ontmoet. Wees dankbaar voor al het luisterend oor en al die wijze raadgevers.

Onthoud daarbij dat jij ook onbewust/bewust dit voor iemand hebt betekent.

Liefs Jess

De ultieme synergie tussen boksen en yoga voor een intensieve training van body en mind.

06 3843 6237


Inschrijven

Contact